The Times adlı İngiliz gazetesi için bulunan ve böylece ilk olarak The Times’da kullanılan “Times New Roman” adlı yazı karakteri (font), 2007 yılına kadar Windows tarafından fabrika ayarı font olarak belirlenmiştir. Bu nedenle de günümüze kadar Times New Roman’i kullanan insan sayısı gittikçe artmıştır. Öyle ki günümüzde yayınevleri, genellikle, kitaplarını Times New Roman kullanarak basmaktadırlar. Hatta günümüzde öğrencilerden istenen ödevlerin büyük bir kısmının yine Times New Roman kullanılarak yazılması beklenmektedir.
Times New Roman yazı karakterini kullanarak yapacağımız ödevlerimizin konusunun bize pek ilham vermediği, konusuna pek hâkim olmadığımız veya ödevlerimizi yapmak için yeterli zamanımızın olmadığı durumlar başımıza gelmiştir. Bunlara rağmen bize verilen ödevi, en azından asgari sayfa sayısını tamamlayarak, zamanında hocamıza sunabilmek için ödevin font boyutunu veya paragraf aralığını birazcık değiştirdiğimiz olmuştur. İşte buna benzer durumlarda bu türden yöntemlere başvuran öğrencileri düşünen MSCHF adlı bir internet pazarlama şirketi, “Times Newer Roman” adlı yeni yazı karakterini piyasaya sürerek bu öğrencilere yardım etmeyi planlamaktadır.
Times New Roman adlı font ile bire bir aynı görünüme sahip olan bu yeni font, aslında, Times New Roman yazı karakterinden %5-10 oranında daha uzundur. Böylece bu yeni font, yazdığımız kelimelerin daha uzun görünmelerini sağlayarak daha az kelime ile daha fazla sayfa doldurmamızı sağlamaktadır. Times Newer Roman’in mucitleri tarafından verilen rakamlara göre, Times New Roman ile 6680 kelimede ulaşılan sayfa sayısına Times Newer Roman ile (aynı puntoda) 5833 kelimede ulaşılabilmektedir. Yani aradaki farktan 847 kelime kazanılmaktadır. Şu anda okuduğunuz bu yazının yaklaşık 300 kelimeden oluştuğu düşünülecek olursa, 847 sayısının aslında bir metin için oldukça etkileyici bir sayı olduğu anlaşılabilir.
İşte bu yeni fontun mucitleri tarafından hazırlanmış bir kıyaslama örneği:

Times Newer Roman fontunu buraya tıklayarak resmî internet sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz.
Her ne kadar bu metin tam aksini savunuyormuş gibi görünse de www.homohominilupus.com öğrencilerin ödevlerini yaparken bu türden hilelere başvurmalarını kesinlikle desteklememektedir.